Friday 11 December 2015

Olímpic

GRÀCIES OLÍMPIC !

La temporada 2012-13 va ser, sense cap dubte, una de les més glorioses del pas de l'Olímpic per la 2ª B. Durant moltíssimes jornades es va mantenir en posició de promoció d'ascens a 2ª A, objectiu que ni el més optimista dels aficionats ni, per descomptat, el cos tècnic hagués previst a principi de temporada. No obstant això, a mesura que s'anava acostant el final, l'objectiu semblava real i l'optimisme es contagiava, fins i tot als escèptics. Així estàvem quan, a falta de tres jornades i amb dos desplaçaments, calia assegurar l'objectiu sobrevingut.
L'esport té aquestes coses. Gaudim amb la pràctica. Gaudim veient l'equip dels nostres somnis i seguint-lo per llocs que ens donen motius turístics i gastronòmics d'altres geografies ... Si afegim que l'entrenador del nostre equip és company, col·lega esportiu i amic, se'ns fa imprescindible la visita al Nàstic i a l` Hospitalet.
Viatjar avui a Tarragona és un passeig. Altres temps eren més difícils quan a finals de la dècada dels cinquanta o principis dels seixanta, l'Olímpic i el Nàstic es van enfrontar en la fase d'ascens a la segona divisió, època en la qual els mitjans disponibles de desplaçament eren l'autobús, el cotxe i la moto - (Vespa club de Játiva) -, amb infraestructures i mitjans de comunicació en vies de desenvolupament. L'Olímpic era campió del grup novè de la tercera divisió. L'Olímpic era un dels pocs al·licients que tenia la societat local per a aquell desplaçament perquè era un esdeveniment social. D'aquell Olímpic-Nàstic segueix amb nosaltres la línia medul·lar de l'equip amb Sarrión i Roselló i, en un altre aspecte  més íntim, l'atles geogràfic que el meu pare ens va portar com a record.
En aquesta ocasió els companys de viatge a Tarragona, després de la corresponent calçotada, vam assistir al partit al Nou Estadi, esplèndid camp de futbol, digne de primera divisió, on va militar anys abans l'equip local, però que, en aquest partit, la graderia presentava un estat paupèrrim de seguidors locals i visitants. El resultat del partit , d'empat a dos,  va ser satisfactori per a directius i aficcionats, però l'ombra del dubte va arribar amb la reflexió de T. Aparicio: "Llevant i Alcoià faran el que hagin de fer per jugar la promoció i, com avui no hem guanyat, per jugar-la, donant per fet la victòria a La Murta contra el Badalona, serà imprescindible guanyar a l'Hospitalet ".
Efectivament, el partit del Badalona es va resoldre amb serietat i ambient dels grans esdeveniments. Per tant, el resultat final hauria de dilucidar-se el diumenge següent.
De nou a l'autopista per ser testimonis presencials de l'esdeveniment esperat i desitjat. Aquesta vegada amb canvi de companys i bon dinar, degustació d'embotit i botifarra de la terra i, novament, a l'estadi. El camp de l'Hospitalet, amb la seua construcció peculiar per albergar les proves del baseball de les Olimpíades de Barcelona 92, i la característica del líder de la 2ª B, entrada LLIURE, si de cas a l' eixida donatiu, però res més ... increïble en 2ª divisió!. Gran partit de l'Olímpic en la quarantena i última jornada. Aquest any hi havia 21 equips. Amb la presència de la directiva en ple i l'agradable visita de companys del 69TEAM, l'alegria de saludar els vells amics que resideixen a Catalunya no eclipsava el nerviosisme per obtenir el resultat que duguera a la consecució de l'objectiu de la promoció. Tots els aficionats i directius de l'Olímpic estàvem junts i de peu, no només veient el partit en directe, sinó també enganxats al transistor per sentir com anaven els rivals. Excepte els primers minuts del partit en què hi va haver un estira i arronsa, la premonició de Toni es va complir exactament, .. -El que saben els que saben! -. El davanter centre va tenir una magnífica oportunitat a pocs minuts del final que va eixir fregant el pal esquerre de L'Hospitalet, però això va ser tot. Gran decepció dels jugadors, que un cop acabat el partit no van poder reprimir la frustració i van quedar escampats per l'herba durant diversos minuts. Gran decepció també dels aficcionats que ens vam quedar muts i perplexos, a excepció del nostre company i amic del 69TEAM* Pepe G. Vela, ampli coneixedor dels secrets del futbol, que, sense pensar-ho un minut, es va introduir al vestidor de l' Olímpic a felicitar i animar, per la gran campanya realitzada, tant a jugadors com al cos tècnic. La sensació de fracàs es respirava en l'ambient i només es va aclarir una vegada iniciat el llarg viatge de retorn amb l'enviament d'un missatge de suport al Míster per l'excel·lent campanya realitzada. S'havia perdut, en l'últim sospir, el gran trampolí que suposava jugar la promoció de l'ascens. Al final i, de passada, algú va comentar que el cinquè lloc facilitava jugar la Copa del Rei, sens dubte premi de segon ordre que arribava com consol per al desconsol d'aquell moment ...
La nova temporada començava amb la curiositat del sorteig de la Copa del Rei. La sort començava a canviar. Exempts en la primera ronda, -les tres primeres a partit únic-, en la segona,  el bombo ens deparà un enfrontament a casa amb el Barakaldo, que, en un partit típic de 2ªB, l'Olímpic s'imposa amb un gol a pilota parada del davanter Cristian que certificà l'accés a la tercera ronda.
Cordem-nos els cinturons que, a partir d'ara les emocions són contínues i d'alt voltatge. Ens situem al moment del sorteig, se celebra  divendres al migdia, hora de la partida setmanal de pàdel entre companys de treball, entre els que es troba T. Aparicio. Juguem amb normalitat i només acabar sorgeix el nom, Laudio i ens toca fora de casa. Ens vam quedar tots perplexos, només sabem que és del P. Basc, furguem una mica en Google i ens diu que Laudio és el nom en euskera de Llodio. Les coses ja comencen a funcionar i la maquinària per conèixer quins jugadors té, com juga, etc. etc. etc. es posa aquesta mateixa tarda en marxa.
 L'afició ja sospita que si s'elimina el Laudio pot arribar un rival de primeríssim nivell, l'expectació comença a disparar-se, l'eliminatòria és a doble partit i contra un equip de primera que jugue a Europa. El partit de Laudio es celebra entre setmana de manera que el desplaçament s'intueix poc concorregut, ... jubilats, directiva, algun estudiant despistat i poc més. La premsa local xifrava l'assistència d'aficionats de l'Olímpic en 15 persones. Nous companys de viatge i rumb a Vitòria-Gasteiz, primera etapa. En la segona etapa, Bilbao, visita turística i passeig per l'Estadi de San Mamés per recollir alguna "relíquia" del vell camp per als fidels lleons de Novetlè. Dinar al casc antic, descans i eixida cap a Laudio i arribada a l'Estadi de Ellakurri, amb capacitat per 2.550 espectadors i pista d'atletisme, bo per a l'equip visitant que no té a l'afició local damunt. Aquí a diferència de l'Hospitalet, tots vam passar per taquilla, directius inclosos. Intercanvi de salutacions amb els expedicionaris i afició local que va compartir viandes i comentaris amb els forasters. El primer temps va transcórrer amb relativa tranquil·litat i amb la TV de l' Olímpic emetent, però el segon temps va ser d'infart com assenyala el tòpic, el Laudio es va avançar al marcador i nosaltres sempre a remolc. A mesura que transcorria el partit, el nerviosisme ens feia efecte. Si a això afegim que la TV va deixar d'emetre, les trucades de telèfon, els whats a grups, les notícies contradictòries que venien de Xàtiva feien impossible prestar atenció al partit. Però va arribar l'empat i va tornar la tranquil·litat fins al final del temps reglamentari. Les trucades i missatges continus -de Barcelona, València, Salamanca, Xàtiva-, amb empat al final de la primera part de la pròrroga, donaven més intensitat emotiva al partit. Començava la segona part i de nou a remar costera amunt, gol del Laudio, ja sense gairebé temps material per reaccionar ... Però el dia, el viatge, les trucades i el partit no volien posar límit a les emocions i va arribar novament l'empat . Calia anar a la tanda de penals i, una altra vegada, el pensament de si "tant nedar per morir a la riba". Amb empat, de nou, a la tanda de penals s'arribava a la mort sobtada: qui falle, perd. I en el novè penal, potser es va sentir al més enllà les pregàries d'un directiu expert en finances, ens va donar la classificació. Amb l’eliminatòria a la butxaca i després de les fotos de rigor, aquest cop si baixem a la caseta a felicitar el Míster, que ens va rebre completament exhaust i satisfet de l'èxit aconseguit. Abraçades i comiat ràpid perquè l'equip part immediatament cap a casa, uns a descansar i Toni a les vuit a classe, esmorzar al Moncho i relat als companys de taula amb final feliç. Nosaltres a Bilbao i al matí següent a casa amb la satisfacció d'haver assistit a un dels moments més importants en la història de l’Olímpic.
Altra vegada el sorteig, però aquesta sí que hi va haver d'endarrerir la partida de pàdel de divendres, a requeriment dels mitjans de comunicació, plantilla i cos tècnic. Tots es reuneixen al Betet a veure per televisió l'aparellament: València, Sevilla, Betis, Reial Societat i els grans, Barcelona i Reial Madrid, poden ser els rivals. Des força temps abans al bar era un anar i venir d'aficionats, directius, jugadors, tècnics, càmeres de TV, micros, que els transeünts miraven perplexos sense entendre què passava. "La Grossa" no es va fer esperar i a la primera es va aparellar l’Olímpic i Madrid. A partir d'aquí, l'èxtasi col·lectiu, crits, abraçades, fotos, entrevistes a jugadors i entrenador, fins que, per fi, es va anar tranquil·litzant l'ambient i vam poder complir amb la nostra  partida setmanal de pàdel. Des d'aquest moment a Xàtiva tot era Reial Madrid, per a bé o per a mal, una altra vegada el futbol local ho envaïa tot, la bogeria. Xàtiva, via Olímpic, apareixia en els telenotícies i en la premsa de Madrid, reportatges a jugadors de totes les maneres, anuncis de TV amb jugadors de l'Olímpic, en les tertúlies dels bars, mercats, en definitiva, el teixit social es va impregnar de futbol local. Meravella el que dóna de si un equip semi professional i de províncies mesurant-se als galàctics del Madrid a ulls de la premsa i TV de Madrid, i, sobretot, si l'entrenador és professor d'institut. Però no tot van ser entrevistes en les grans cadenes. Destaquem l'entrevista a Toni pel blocaire "JM Simón-Enguera y su Sierra ", que, amb uns mitjans rudimentaris, amb molta il·lusió i amb l'ajuda dels amics, va donar a conèixer les aventures d'un dels seus ciutadans més famosos. Les mancances de la Murta, la instal·lació de grades supletòries, l'estat de la gespa, van ser temes de conversa i per descomptat , les entrades. Un altre cop el telèfon per mitjançar en l'adquisició d'entrades, cosa fàcil amb un cap de taquilla tan eficient. En definitiva, èxit social, esportiu i econòmic, amb les càmeres de Canal + de testimoni directe i el camp a rebentar. Al final del primer acte ens vam quedar amb el titular que va regalar l'entrenador en la roda de premsa: "P. Contra qui heu jugat aquesta setmana? R, No, res, venim d'empatar al Reial Madrid " recordem que va ser l'únic partit de la competició que no va guanyar.
Superat el primer round amb dignitat, el desplaçament a Madrid va ser modèlic. Una altra vegada en dia laborable, però una visita al Santiago Bernabéu bé s'ho mereix, la proximitat al nadal possibilita l'assistència d'estudiants, ja lliures de les seues obligacions acadèmiques, Ningú vol perdre la trobada per la qual cosa s'habilita un tren exclusiu per al desplaçament gràcies a la gestió dels empleats de Renfe aficcionats de l’Olímpic i la col·laboració de la directiva. Tan alta era l'expectativa que va caldre llogar un altre que immediatament es va omplir. Una infinitat d'autobusos i cotxes particulars es van llançar a l'autovia, cosa mai vista. No tots els dies es juga contra el Reial Madrid al Bernabeu. El dia somiat, matinet a l'estació de ferrocarril i motxilles carregades de peces d'abric, bufandes commemoratives i il·lusió a dojo, penyes d'amics, parelles, famílies al complet, algun que altre directiu, preocupat per si finalment seria inclòs en el dinar oficial del Reial Madrid, càmeres de tv, tots amb l’equip
Que bé funcionaria el club si la meitat dels desplaçats continuaren donant-li suport al llarg de la temporada, però així són les coses i després tornarà la normalitat de la lliga i l'assistència al camp tornarà a ser com a una família. Madrid ens va rebre amb curiositat i afecte, per allà on ens desplaçàvem, menjar típic i visita obligada a la concentració de l'equip rebent-nos amb els braços oberts. Al hall del cèntric hotel on s'allotjaven es va improvisar una classe de futbol i societat per part de l'entrenador i professor a tots els que estàvem, especialment inoblidable per als més joves, fotos de rigor, comiat i marxa a l'estadi amb temps suficient per a rebre l'equip que va arribar com si d'un cap d'estat es tractara, sirenes, llums, cotxes i motos de policia, obrint-se pas davant de moltíssims aficionats que esperaven al crit d' OLÍMPIC, OLÍMPIC !. Veritablement emocionant, el camp amb una boníssima entrada i els aficionats visitants agrupats en un lateral, .. impressionant!. Del desenvolupament del partit ja es va encarregar Canal + de fer-lo arribar a tot arreu amb la professionalitat que els caracteritza. Final del partit i del somni coper. Als jugadors encara els quedava un sopar de celebració i descans a la capital, la resta, inclòs l'entrenador, tornada a casa, cada un amb el seu mitjà de locomoció que al matí següent era dia de pantaló vell.
Només resta agrair a tots els estaments del club per haver-nos fet somiar, encara que fos com aquell programa de la millor televisió de la dècada dels seixanta "Reina por un  día.
 GRÀCIES OLÍMPIC !
*69TEAM, companys de curs de l’institut de la dècada del seixanta.

2 comments:

  1. I really appreciate your support on this.
    Look forward to hearing from you soon.
    I’m happy to answer your questions, if you have any.


    แจกเครดิตฟรี ฝากถอนง่าย

    คาสิโน

    คาสิโนออนไลน์

    ReplyDelete
  2. Many thanks for your kind invitation. I’ll join you.
    Would you like to play cards?
    Come to the party with me, please.
    See you soon...

    คาสิโน

    คาสิโนออนไลน์

    เล่นบาคาร่า

    เล่นบาคาร่า

    ReplyDelete